tisdag 13 april 2010

Fortjener du bedre?

Noen ganger kan man mene at man ikke får som fortjent, at man vil få så meget mer eller bli behandlet bedre, uten at det står skrevet noe sted at det kan stemme.
Har du fått restskatt i år og fått en bot for forfortkjøring og attpåtil frøs vannet i vinter og din katt døde?
Så kanskje du får en følelse av at, nei nå fortjener jeg vel litt medgang?
Nei, du gjør ikke det.
Hvorfor kan vi tru at bare for vi møtte litt motgang, at vinteren var ekstra hard der vi bor og at noen vi er glad i dør så skal det være en målestokk over at gode tider nå er på vei?
Bare tull!
Jeg har kjent mennesker som har vært snille hele sitt liv selv om dem hadde mer motgang i livet en de fleste av oss, dem dør de også, uten at dem verken vant en milliongevinst i et lotteri eller møtte den såkalte store kjærligheten.
Så hvorfor, når de fleste av oss skjønner at det ikke finnes noen slags garanti for at etter motgang kommer medgang, går vi fortsatt rundt å sier det, vi fortjener da bedre?
Er det en slags inderlig ønske om at verden skal ha en slags vektskål for oss alle og den skal helst til slutt veie likt?
Jeg har mange ganger ment at karma er en slags universell lov som fungerer, at det man gjør mot andre vil til slutt slå tilbake på en selv, men derifra til om jeg fortjener det eller ikke, nei det trur jeg ikke.

Lar vi sjansene som byr seg for oss i livet passere så kommer dem ikke igjen, lar vi være å gjøre det bra, lettere for andre eller strekke ut en hånd til dem som trenger det, så kan du sikkert fortsatt vinne en million på et lotteri og finne kjærligheten i livet ditt og arve fra en ukjent tante i Amerika, få tre barn som alle er genier og være tynn å vakker hele livet.
Har du fortjent det?

Tar vi sjansene som byr seg, men så blir du blir syk og ender opp i rullestol etter at noen har kjørt på deg i fylla, du mister jobben din og må selge hus og heim, din ektefelle går i fra deg og du ender opp i en enroms leilighet i 4 etasje uten heis, dine barn bryr seg ikke om deg lenger og du dør ensom mens glade jul synges fra tv som står på i bakgrunnen.
Har du fortjent det?

Jeg antar at livet gir flere spørsmål en det gir svar, men så er ikke livet bare en dans på roser, man må feste litt også!
Har vi fortjent det?
JA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar