tisdag 18 januari 2011

Russiske erter og Negerbullar!

Mange ganger kommer man over, spesielt mat, som har navn etter steder, land eller personer, og det er da jeg tenker at det må vel være en sammenheng mellom dem.

Men jeg har fundert om det egentlig kan stemme og hvem i all verden som kom på alle navnene.

Ta russiske erter for eksempel, de fås kjøpt små svarte og tørkede, fordi Russerne er slik?
Små, svarte i fargen og tørre?
Da stemmer det ikke med de Russerne jeg har møtt, hvor kvinnene ofte har gulbleket hår og rosa lepper og svart er ikke fargen de foredrar.

Eller Negerbullar da, ble dem laget fordi folk trudde at negrer ofte gikk med en ”bulle i ovnen”?, ja på den tiden man fikk kalle en Afroafrikaner for Neger.

Så har du Romerske buer, som er en type sjokolade hvor formen er hentet fra de såkalte Romerske buene, er det fordi Romerne i sin tid var eksperter på sjokolade eller på buer?
Må vel være det siste i så fall uten at jeg helt skjønner hva det har med sjokolade å gjøre.

Finske pinner da?
Som er en type småkaker, hva har de med Finnene å gjøre?
Er Finnene tynne som fingre og ofte søte eller er det den lille mandelsmaken man ofte tilsetter kakene som gjør at Finnene kanskje er litt som en bittermandel å ha med å gjøre?

Nei takke meg til Kålruletter, der vet man jo at det er kål som er rullet i noe og hvor røven i ettertid slipper ut luft i samme fart som en rulett.

Eller Risalamalta, som er en svensk dessert som ligner på riskrem, hvor man vet at risen er hentet fra Malta og tilsatt kremfløte.

Forvirret?
Å ja da, eller for å si det med matpraten, Japp, som må være laget fordi man får så forbannet lyst på sjokolade hver gang man sier ja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar